Prelucrarea datelor cu caracter personal

Politica de Confidentialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal

Dorim sa te asiguram ca asigurarea dreptului la protectia datelor cu caracter personal este un angajament de baza al shopu.ro, in acest sens vom dedica toate resursele si eforturile necesare pentru a prelucra datele dumneavoastra in deplina concordanta cu Regulamentul (UE) 2016/679 (“Regulamentul general privind protectia datelor” sau “GDPR”), precum si cu orice alta legislatie aplicabila pe teritoriul Romaniei.
Pentru ca dorim sa fim cat mai transparenti am pregatit aceast document prin care dorim sa va informam despre modul in care colectam, utilizam, transferam si protejam datele dvs cu caracter personal atunci cand interactionati cu noi in legatura cu produsele si serviciile oferite.
Ne rezervam dreptul de a actualiza si modifica periodic aceasta Politica de Confidentialitate, pentru a reflecta orice modificari ale modului in care prelucram datele dumneavoastra sau orice modificari ale cerintelor legale. In cazul oricarei astfel de modificari, vom afisa pe website-ul nostru versiunea modificata a Politicii de Confidentialitate.

shopu este denumirea comerciala al SC JUST SHOPU SRL, persoana juridica de nationalitate romana, avand sediul social in Bucuresti, str. Uioara, nr.1A, bl.4/1c, Ap.34, sector 4, cu numar de ordine in Registrul Comertului J40/8386/2009, cod unic de inregistrare fiscala RO25834583. In sensul legislatiei cu privire la protectia datelor, suntem operator atunci cand prelucram datele dvs cu caracter personal.
Pentru orice informatie cu privire la prelucrarea datelor personale, va rugam sa contactati responsabilul shopu cu protectia datelor la adresa de e-mail data.protection@shopu.ro sau prin posta, curier la adresa str. Vailor, nr.15, sector 3, Bucuresti in atentia responsabilului shopu cu protectia datelor.

Colectam datele dvs. cu caracter personal direct de la dumneavoastra, astfel incat aveti controlul asupra tipului de informatie oferit.

Cand va creati un cont shopu, ne transmiteti: adresa de e-mail, numele si prenumele;
In cadrul paginii (Contul meu) din platforma shopu aveti posibilitatea sa adaugati informatii suplimentare sau sa modificati in orice fel datele salvate.

Cand plasati o comanda, ne oferiti informatii precum: produsul dorit, numele si prenumele, adresa de livrare, detalii de facturare, metoda de plata, numar de telefon, datele cardului bancar etc. necesare procesului de finalizare al comenzii.

Putem, de asemenea, sa colectam si sa prelucram ulterior anumite informatii cu privire la comportamentul dvs in timpul vizitei pe shopu, pentru a va personaliza experienta online si a va pune la dispozitie oferte adaptate nevoilor dumneavoastra.

Pe site-ul nostru web putem stoca si colecta informatii in cookie-uri si tehnologii similare, conform Politicii de cookie-uri.
Nu colectam si nu prelucram in alt mod date sensibile, incluse de Regulamentul general privind protectia datelor in categorii speciale de date cu caracter personal. Nu dorim sa colectam sau sa prelucram date ale minorilor care nu au implinit varsta de 16 ani.

Vom utiliza datele cu caracter personal in urmatoarele scopuri:

Pentru prestarea serviciilor shopu in avantajul dumneavoastra.
Acest scop poate include si urmatoarele:
Crearea si administrarea contului in cadrul platformei shopu;
Prelucrarea comenzilor, inclusiv preluarea, validarea, expedierea si facturarea acestora;
Solutionarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la o comanda, la bunurile sau serviciile achizitionate;
Returnarea produselor conform prevederilor legale;
Rambursarea contravalorii produselor conform prevederilor legale;
Asigurarea serviciilor de suport, inclusiv oferirea de raspunsuri la intrebarile cu privire la comenzile sau la bunurile si serviciile shopu.

Prelucrarea datelor cu caracter personal pentru aceste scopuri este de foarte multe ori necesara pentru achizitia unui produs din platforma shopu. De asemenea, anumite prelucrari sunt impuse de legislatia aplicabila ( legislatia fiscala si contabila).

Dorim sa va oferim cea mai buna experienta de cumparaturi online. In acest sens, putem colecta si utiliza anumite informatii in legatura cu comportamentul dumneavoastra de cumpararor, va putem invita sa completati chestionare de satisfactie in urma finalizarii unei comenzi sau putem desfasura, direct sau cu ajutorul unor colaboratori, cercetari de piata.

Vrem sa va tinem la curent cu privire la cele mai bune oferte pentru produsele/serviciile care va intereseaza. Prin urmare, va putem trimite orice tip de mesaj (exemplu: e-mail/SMS/telefonic/mobile push/webpush/etc.)  continand informatii generale si tematice, informatii cu privire la produse asemanatoare sau complementare cu cele pe care le-ati achizitionat, informatii cu privire la oferte sau promotii, informatii cu produsele adaugate in sectiunea “Cont/Cosul meu” sau sectiunea  “Cont/Favorite” sau ati aratat interes sa le achizitionati, precum si alte comunicari comerciale cum ar fi cercetari si sondaje de opinie, si putem afisa recomandari personalizate pe site-ul web. Pentru a va pune la dispozitie informatii de interes putem folosi anumite date cu privire la comportamentul dumneavoastra de cumparator (exemplu: produsele vizualizate / adaugate in wishlist / achizitionate). Ne asiguram intotdeauna ca aceste prelucrari se efectueaza cu respectarea drepturilor si libertatilor dumneavoastra si ca deciziile luate in baza acestora nu va afecteaza legal.

In cele mai multe cazuri, comunicarile de marketing se vor face cu acordul dumneavoastra. Va puteti razgandi si retrage acordul in orice moment, prin:

– Modificarea setarilor din contul de client;
– Accesarea link-ului de dezabonare afisat in cadrul mesajelor pe care le primiti de la noi;
– Contactarea shopu folosind detaliile de contact descrise mai sus.

De asemenea, ne putem baza activitatile de marketing pe interesul nostru legitim de a ne promova si dezvolta activitatea. In orice situatie in care folosim informatii cu privire la dumneavoastra pentru un interes al nostru, avem grija si luam toate masurile necesare pentru ca  drepturile si libertatile dumneavoastra sa nu fie afectate. Ne puteti solicita oricand, prin mijloacele descrise mai sus, sa oprim prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal in scop de marketing.
 
Exista situatii in care vom folosi sau transmite informatii pentru a ne proteja drepturile si activitatea comerciala. Acestea pot include:

– Masuri de protectie a site-ului web si a utilizatorilor platformei shopu la atacuri cibernetice:
– Masuri de prevenire si detectare a tentativelor de fraudare, inclusiv transmiterea unor informatii catre autoritatile publice competente;
– Masuri de gestionare a diverselor altor riscuri.

Temeiul general al acestor tipuri de prelucrari este interesul legitim de a ne apara activitatea comerciala, asigurandu-ne ca toate masurile pe care le luam garanteaza un echilibru intre interesele noastre si drepturile si libertatile dumneavoastra.
De asemenea, in anumite cazuri ne intemeiem prelucrarea pe dispozitii legale  cum ar fi obligatia de a asigura paza bunurilor si valorilor prevazuta de legislatia in vigoare.

In general, vom stoca datele dumneavoastra cu caracter personal cat timp aveti un cont in platforma shopu. Puteti sa ne solicitati oricand stergerea anumitor informatii sau inchiderea contului si vom da curs acestor solicitari, sub rezerva pastrarii anumitor informatii inclusiv ulterior inchiderii contului, in situatiile in care legislatia aplicabila sau interesele noastre legale o impun.

Putem transmite sau oferi acces la anumite date cu caracter personal urmatoarelor categorii de colaboratori:

– furnizorilor de servicii de curierat;
– furnizorilor de servicii de plata/bancare;
– furnizorilor de servicii de marketing:
– furnizorilor de servicii IT;

De asemenea in cazul unei obligatii legale sau daca este necesar pentru a ne apara un interes legitim, putem divulga anumite date cu caracter personal autoritatilor publice.

Ne asiguram ca accesul la datele dumneavoastra de catre alte persoane juridice de drept privat se realizeaza in conformitate cu prevederile legale privind protectia datelor si confidentialitatea informatiilor, in baza contractelor incheiate cu acestia.

In prezent, stocam si prelucram datele dvs. cu caracter personal pe teritoriul Romaniei.
Este posibil sa transferam anumite date ale dvs. cu caracter personal unor entitati localizate in Uniunea Europeana sau in afara Uniunii, inclusiv in tari carora Comisia Europeana nu le-a recunoscut un nivel adecvat de protectie a datelor cu caracter personal.
Vom lua intotdeauna masuri pentru a ne asigura ca orice transfer international de date cu caracter personal este gestionat cu atentie cu scopul de a va proteja drepturile si interesele. Transferurile catre furnizorii de servicii si alte parti terte vor fi intotdeauna protejate prin angajamente contractuale.

Ne angajam sa asiguram securitatea datelor cu caracter personal prin implementarea unor masuri tehnice si organizatorice adecvate, conform standardelor.
Transmisia datelor caracter personal se face folosind algoritmi de criptare de ultima generatie si le stocam pe servere securizate.
Pentru efectuarea platilor folosim serviciile procesatorului de plati mobilpay. Orice informatii privitoare la plati sunt criptate.

In ciuda masurilor luate pentru protectia datelor, va atragem atentia ca transmiterea informatiilor prin Internet sau prin intermediul altor retele publice, nu este complet sigura, existand riscul ca datele sa fie vazute si utilizate de catre terte parti neautorizate. Nu putem fi responsabili pentru astfel de vulnerabilitati ale unor sisteme care nu sunt sub controlul nostru.

Regulamentul general privind protectia datelor va recunoaste o serie drepturi in legatura cu datele cu caracter personal. Puteti solicita accesul la datele dumneavoastra, corectarea oricaror greseli din fisierele noastre si/sau va puteti opune la prelucrarea lor. De asemenea, va puteti exercita dreptul de a va plange autoritatii de supraveghere competente sau de a va adresa justitiei. Dupa caz, puteti beneficia si de dreptul de a solicita stergerea datelor cu caracter personal, dreptul la restrictionarea prelucrarii datelor si dreptul la portabilitatea datelor.
Pentru a va putea exercita drepturile, ne puteti contacta folosind detaliile de contact expuse mai sus.

Luam in serios confidentialitatea tuturor inregistrarilor care contin date cu caracter personal. Din acest motiv, va rugam sa ne transmiteti cererile dvs. cu privire la astfel de inregistrari folosind adresa de e-mail aferenta contului shopu altfel ne rezervam dreptul de a va verifica identitatea prin solicitarea de informatii suplimentare care au ca scop confirmarea identitatii dumneavoastra.

Ne propunem sa raspundem la orice solicitari valide in termen de maximum o luna, cu exceptia cazului in care acest lucru este deosebit de complicat.
Nu trebuie sa respectam o cerere in cazul in care ar afecta in mod negativ drepturile si libertatile altor persoane vizate.

Puteti sa cereti:

sa confirmam daca va prelucram datele cu caracter personal;
sa va punem la dispozitie o copie a acestor date;
sa va oferim alte informatii despre datele dvs. cu caracter personal, cum ar fi datele pe care le avem, la ce le folosim, cui i le divulgam, daca le transferam in strainatate si cum le protejam, cat timp le pastram, ce drepturi aveti, cum puteti face o plangere, de unde am obtinut datele dumneavoastra, in masura in care informatiile nu v-au fost deja furnizate prin aceasta informare.
ne puteti cere sa modificam sau sa completam datele cu caracter personal inexacte sau incomplete.
ne puteti cere sa va stergem datele cu caracter personal, dar numai in cazul in care:
acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate;
v-ati retras consimtamantul (in cazul in care prelucrarea datelor se baza pe consimtamant);
dati curs unui drept legal de a va opune;
acestea au fost prelucrate ilegal;
ne revine o obligatie legala in acest sens.

Nu avem obligatia de a ne conforma solicitarii de stergere a datelor cu caracter personal in cazul in care prelucrarea datelor este necesara:

pentru respectarea unei obligatii legale;
pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta.
sunt anumite circumstante in care nu suntem obligati sa respectam solicitarea de stergere a datelor.

Inaintea exercitarii acestui drept,  va puteti descarca din contul shopu si sa salvati toate documentele aferente comenzilor efectuate de la shopu, indiferent daca facturarea s-a efectuat catre dumneavoastra sau catre o alta persoana fizica sau juridica (cum ar fi: facturile, certificatele de garantie). In cazul in care nu faceti acest lucru inainte de a va exercita dreptul de stergere, veti pierde toate aceste documente iar shopu va fi in imposibilitate de a vi le pune la dispozitie, dupa caz, deoarece procesul de stergere a datelor, respectiv a contului shopu, cu toate datele si documentele este un proces ireversibil.

Ne puteti cere sa restrictionam prelucrarea datelor cu caracter personal numai in cazul in care:

acuratetea lor este contestata (a se vedea sectiunea de modificare), pentru a ne permite sa verificam acuratetea acestora;
prelucrarea este ilegala, dar nu doriti ca datele sa fie sterse;
acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate, dar aveti nevoie de ele pentru a constata, a exercita sau a apara un drept in instanta;
v-ati exercitat dreptul de a va opune, iar verificarea daca drepturile noastre prevaleaza este in desfasurare.

Putem continua sa folosim datele cu caracter personal in urma unei solicitari de restrictionare, in cazul in care:

avem consimtamantul dumneavoastra;
pentru a constata, exercita sau asigura apararea unui drept in instanta;
pentru a proteja drepturile shopu sau ale altei persoane fizice sau juridice.

Va puteti opune in orice moment, prelucrarii datelor cu caracter personal in temeiul interesului nostru legitim, in cazul in care considerati ca drepturile si libertatile dumneavoastra prevaleaza fata de acest interes.
De asemenea, va puteti opune oricand prelucrarii in scop de marketing direct (inclusiv crearea de profiluri), fara a invoca vreun motiv.

Aveti dreptul sa depuneti o plangere la autoritatea de supraveghere cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal. Datele de contact ale autoritatii de supraveghere pentru protectia datelor in Romania sunt urmatoarele:

Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal
B-dul G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, cod postal 010336, Bucuresti, Romania
Telefon: +40.318.059.211 sau +40.318.059.212;
mail:anspdcp@dataprotection.ro

Fara a va afecta dreptul de a contacta in orice moment autoritatea de supraveghere, va rugam sa ne contactati in prealabil, si va promitem ca vom depune toate eforturile necesare pentru a rezolva orice problema pe cale amiabila.